KRENULA KAMPANJA

Ivan Kuret... neprocjenjivo

30.04.2009 u 22:02

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana izgledalo je da samo Ranko Ostojić i Željko Kerum vode pravu predizbornu kampanju i prije njenog službenog početka, sveprisutnošću u medijima, kontroverznim istupima i polemikama te plakatima po splitskim ulicama

Danas se to promijenilo. Na glavnim splitskim ulicama i punktovima u gradu osvanuli su i plakati s likom aktualnog gradonačelnika Ivana Kureta. Riječ je o kvalitetnoj produkciji i vidi se da iza kandidata stoji logistika financijski moćne stranke. Njihova pojava koincidira sa službenim početkom predizborne kampanje, sa zadnjim danom travnja.

Očigledno je da se Ivan Kuret odlučio držati zakona i da je kampanja tempirana na ovih udarnih petnaest dana. Nastup mu je uvjerljiv i siguran, za razliku od Željka Kerumakoji je u emisiji 'Otvoreno' na državnoj televiziji u srijedu navečer nevješto pribjegao propagandi i populizmu ponavljajući već više puta izrečene fraze o lošim političarima i efikasnim poduzetnicima.

Osim toga, Kerum se ni kriv ni dužan našao usred skandala oko zabrane izložbe satiričnih grafita na kojima je on glavna tema. S obzirom na njegov talent za autoironiju, čudim se što nije ponudio domaćinstvo izložbi npr. u svom Jokeru. Njegov tim je propustio sjajnu priliku za dodatnu medijsku pozornost i amortizaciju štete zbog Kerumovog evidentnog prezira prema svemu što ima pridjev intelektualnog.

Uglavnom, pred nama su dva tjedna kampanje koju su Ostojić i Kerum već odavno počeli u stilu dugog marša i možda su već zasitili medije i javnost. U samom finišu ništa nije isključeno, a Kuret koji je prerano otpisan možda ipak ima potencijal za iznenađenje.