ŽUPAN O KAMPANJI

Ivan Jakovčić: HDZ će trajati još dva mjeseca

06.10.2011 u 15:40

Bionic
Reading

Istarskom županu i predsjedniku IDS-a Ivanu Jakovčiću postavili smo nekoliko pitanja vezanih uza sve očitije niske udarce iz vladajuće stranke usmjerene prema kukurikovcima, pa tako i prema vladajućoj stranci u Istri na čijem je čelu, a kojima će očito kampanja za parlamentarne izbore obilovati

Kako doživljavate Kosoričinu prijetnju optužnicama, odnosno njezinu izjavu da 'borba protiv korupcije mora prijeći Učku'?

Ja joj želim poručiti da je borba protiv korupcije već odavno prošla kroz tunel Učku, ali u suprotnom smjeru i, na sreću, zatvorila gotovo pola HDZ-a. Upravo je IDS bio najuporniji borac protiv korupcije i na nju smo upozoravali zadnjih dvadeset godina. Zato mogu najaviti da će IDS još odlučnije i još čvršće činiti sve da se korupcija iskorijeni iz našeg društva i da ćemo učiniti sve, i danas i sutra, da razotkrijemo sve afere i sve ono što se dešavalo u javnosti. Ako je ta njezina izjava usmjerena ka onom što bi trebala učiniti, onda tu izjavu pozdravljam, a to je da počisti vlastitu korumpiranu ekipu i da počisti korupciju u tajnim koalicijskim partnerima s kojima, naravno, dijele korupciju jer je to gotovo sastavni dio njihovog života.

Očekujete li da će biti manipulacija Državnim odvjetništvom u svrhu predizborne kampanje?

Od DORH-a i g. Bajića očekujem samo visoku profesionalnost kao što je to bilo i dosada.

Hoće li Kukuriku stoički podnositi prljave udarce HDZ-a ili će uzvratiti? Kako ćete se boriti protiv prljave kampanje?

Prljave kampanje su uvijek bile dio politike HDZ-a i to nije ništa novo. Tako će biti i sada. Za mene je priča s HDZ-om gotova, HDZ će trajati još dva mjeseca, poslije toga će se sve promijeniti, nabolje. U tom kontekstu, treba biti potpuno miran i čvrst i prije svega inzistirati na vlastitom programu koji je dobro sastavljen i već sada dobro primljen od strane građana Hrvatske.

Kako komentirate izjavu g. Cuccurina da je IDS 'mućak u koaliciji' te da je 'ljubav IDS-a i HDZ-a došla do vrhunca'?

Nepotrebno je komentirati Cuccurinove izjave. Treba samo reći jednu jednostavnu istinu, a to je: 'Glas za IDS je glas za Kukurkiku koaliciju i glas za promjene, dok je glas za g. Cuccurina glas bačen u vjetar odnosno u krilo HDZ-a jer je to njegova uloga u ovim izborima'.

Jakovčić protiv fašistoidnih izjava HDZ-ovaca