PRANDELLI OSTAJE

'Italija je zemlja starih ideja, ali nogomet nudi promjene'

02.07.2012 u 17:32

Bionic
Reading

Iako nije osvojio naslov prvaka, Cesare Prandelli može biti ponosan na učinjeno na Euru. Uoči finala većina je željela upravo Italiju vidjeti na tronu, a razlog tome bila je lijepa i šarmantna igra, kakvu Talijani prije Prandellija nisu - igrali

Cesare Prandelli je odlučio i dalje ostati na izborničkoj klupi talijanske nogometne reprezentacije, koja je na završenom Euru ostvarila uspjeh i postala doprvak.

Mnogi su nahvalili Prandellija da je promijenio talijansko shvaćanje nogometa, te da je inače od obrambene momčadi napravio napadačku naciju. No, Prandelli je priznao da su još mnoge promjene potrebne da se Italija s pravom nada svjetskim i europskim naslovima.

'Italija je stara zemlja, sa starim idejama. Trebamo biti itekako hrabri mijenjati se, što smo pokušali ovom prilikom u nogometu. Mislim da smo otvorili jednu novu nogometnu stazu, ali sada treba nastaviti vjerovati u to. Moramo se usavršavati jer smo tek počeli prevaljivati jedan naš novi put', rekao je Prandelli i nastavio:

'Potrebna je prvo kvalitetna ideja, a mislim da je imamo. Mi smo lovili rezultat na Euru, mi smo ga tražili, nismo čekali. Željeli smo uzeti stvari u svoje ruke i rješavati. Isto tako, mi se moramo truditi pronalaziti nove igrače koji su slični Pirlu. To je profil igrača koji nam treba'.

Prandelli je nastavio:

'No, za to nije dovoljna reprezentacija. Ne možemo se mi naći jednog dana i u tri-četiri treninga mijenjati svijest. Reprezentacija se skuplja svakih osam mjeseci i to je zanemarujuće. Moramo mijenjati naš pogled prema nogometu kroz naše nacionalno prvenstvo. Tamo će se roditi neki novi nogometaši koji će sutra nositi reprezentaciju', rekao je izbornik 'azzurra' i dodao:

'Nažalost, mi trebamo što prije imati takve jake igrače, za dvije-tri godine, a to je malo vremena. Uostalom, što mislite da je španjolska dominacija rođena prije četiri godine. Ne, oni su godinama i godinama radili da bi danas uživali. Tako se mi moramo postaviti. Ideju imamo, želju za promjenom također. Zato, idemo raditi na poboljšavanju'.