više od DVIJE TISUĆE ZAPOSLENIH

IT div iz malog Vodnjana proširio se i na Split

13.11.2019 u 13:46

Bionic
Reading

Najveći hrvatski startup i jedna od najvećih IT kompanija u ovom dijelu Europe, vodnjanski Infobip, u Splitu je otvorio svoj novi ured. Na ovoj lokaciji trenutno je zaposleno 18 stručnjaka koji razvijaju visokotehnološka komunikacijska rješenja

Vodnjanska tvrtka prije nekoliko tjedana prešla je brojku od dvije tisuće zaposlenih u 66 ureda na šest kontinenata, a u Splitu je otvorila samostalni centar za istraživanje i razvoj - osmi takav, nakon Vodnjana, Rijeke, Zagreba, Sarajeva, Tuzle, indijskog Punea i ruskog Sankt Petersburga.

'Split i cijela županija imaju iznimno veliki potencijal, ovdje će se razvijati projekti koji mijenjaju način na koji ljudi komuniciraju i koje će koristiti klijenti poput Facebooka, WhatsAppa, Ubera ili banaka. Uskoro ćemo ovdje imati još više timova i još više zaposlenih stručnjaka i mladih talenata', kazao je za tportal suosnivač i tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić.

Izabel Jelenić, Infobip Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

'U ovom centru tim inženjera sustavno radi na razvoju proizvoda i rješenja za naše klijente diljem svijeta i njihove korisnike, a jedan od prvih bit će nova generacija kontakt centra u cloudu i automatizacija njegovih procesa. Naš cilj je povezati naša rješenja s onima vodećih svjetskih kompanija poput Googlea i Microsofta', nadovezao se voditelj Infobipovog splitskog ureda Vedran Vukotić.

Otvaranje novog ureda došli su podržati i predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Samo u 2018. godini usluge vodnjanske tvrtke koristile su dvije trećine svjetske populacije, odnosno 4,7 milijardi korisnika, zahvaljujući partnerstvu s mobilnim operaterima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim divovima.