NEVRIJEME I NA SJEVERU JADRANA

Istrijani zbog kiše u zarobljeni u mraku

22.11.2010 u 13:59

Bionic
Reading

Dugotrajna obilna kiša u Istri izazvala je ponovno izlijevanje vode u pulskim naseljima Veruda i Stoja te u Štinjanu i Fažani. Kako je izvijestio Županijski centar 112, zbog porasta vodostaja rijeke Raše od ponoći do dva ujutro, na snazi su bile izvanredne mjere obrane od poplava za sliv Raša - Boljunčica

Također, labinski Vodovod izvijestio je da je zbog obilnih padalina došlo do zamućenja izvorišta vode Fonte Gaja – Kokoti te se ne može koristiti za piće bez prokuhavanja. Budući da to izvorište opskrbljuje vodom naselja na potezu Breg – Koromačno te naselje Kature, stanovnicima tog područja pitka voda se dostavlja cisternama.

Zbog velike količine vode na cesti, tijekom noći od 23 do 6 sati za promet je bila zatvorena i dionica Istarskog ipsilona od Pule do Kanfanara.

Grmljavinsko nevrijeme izazvalo je i poteškoće i u opskrbi električnom energijom. Naime, zbog kvara na dalekovodu u noći sa subote na nedjelju bez električne energije ostalo je nekoliko naselja na širem području općine Barban i Marčane. Tijekom noći kvar je otklonjen te je normalizirana opskrba električnom energijom u svim mjestima.

U mjestu Jukini, kod Sv. Petra u Šumi, grom je udario u kuću. Uslijed udara groma došlo je do požara na elektroinstalacijama, pa su intervenirali i pulski vatrogasci.