odlučili vijećnici

Apsurdno: Baranjska općina platit će odvjetnika načelniku kojega terete da ju je oštetio za najmanje 63.000 kuna

11.09.2019 u 11:44

Bionic
Reading

Općina Čeminac platit će sve odvjetničke troškove općinskog načelnika dr. Zlatka Pinjuha uz nedavnu akciju USKOK-a zbog sumnje da je kao općinski načelnik poduzimao radnje na teret općinskog proračuna čime je općini nanesena šteta od najmanje 63 tisuće kuna, a evo što kaže sam načelnik

Općina Čeminac platit će sve odvjetničke troškove općinskom načelniku dr. Zlatku Pinjuhu vezane uz nedavnu akciju USKOK-a pokrenutu zbog sumnje da je, kao načelnik općine, u dogovoru sa svojim sinovima te predsjednikom Općinskog vijeća Marijom Kraljem, poduzimao radnje kako bi im omogućio da se materijalno okoriste na teret općinskog proračuna, čime je Općini nanesena šteta od najmanje 63.390 kuna, piše Glas Slavonije.

Za takvu odluku glasali su vijećnici ove baranjske općine na posljednjoj sjednici. Na njoj su odlučili i kako će se kreditno zadužiti za 15 milijuna kuna za izgradnju bazena odnosno sportsko-rekreacijskog centra u mjestu Grabovac.

'Žalosno je, ali istinito da Općinsko vijeće glasa po principu 'glava dolje - ruka gore'', rekao je za Glas Slavonije oporbeni vijećnik iz redova HDSSB-a Matko Perković.

Načelnik Pinjuh potvrdio je kako je odluka o plaćanju odvjetničkih troškova donesena na njegovu zamolbu te rekao kako je prikazao 'kompletnu dokumentaciju vezanu uz sumnju' koja se, dodao je, temelji isključivo na konstrukcijama i anonimnim prijavam bez prethodne provjere. Tvrdi kako je riječ o političkom procesu kojemu je cilj samo rušenje legalno izabrane općinske vlasti i postavljanje poslušnika, što se, kako dodaje, neće dogoditi. Odbacio je i navode o lokaciji izgradnji bazena nedaleko svoje kuće u Grabovcu ističući kako je izabrana najpovoljnija lokacija te kako će 'svi oni koji se imalo razumiju u problematiku shvatiti zašto će biti građen baš tamo'.