SLUČAJ IZ 2010.

Istražni zahtjev zbog Paravinjina pokušaja silovanja u Omišu

26.06.2011 u 21:53

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina Dragana Paravinje (1969.) osumnjičenog za kazneno djela silovanja u pokušaju, u lipnju 2010. na području Omiša.

Državno odvjetništvo u Splitu istražni je zahtjev podnijelo jučer 'odmah po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave splitsko-dalmatinske protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela silovanja u pokušaju', objavljeno je večeras na internetskim stanicama Državnog odvjetništva RH (DORH), koje ne navodi identitet osumnjičenika nego samo da je riječ o 42-godišnjem hrvatskom državljanu.

Na temelju zahtjeva Županijskog državog odvjetništva u Splitu istražni sudac donio je rješenje o provođenju istrage i određivanju pritvora.

'Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 28. lipnja 2010. na području Omiša pokušao silovati hrvatsku državljanku (1986.) koju je prethodno kao autostopisticu primio u svoj kamion. Počinitelj navedenog djela može se dovesti u svezu s nestankom maloljetne A. B. na području Drniša', navodi se u priopćenju DORH-a.