KAŠTEL I PLOVANIJA

Istrani i dvojica stranaca ilegalno prebacili Turke u Sloveniju

27.12.2011 u 16:13

Bionic
Reading

Zbog protuzakonitog prebacivanja više osoba preko državne granice, bujska policija kazneno je prijavila nadležnom Državnom odvjetništvu četvoricu: 31-godišnjaka i 38-godišnjaka iz Buja te 23-godišnjeg državljanina Njemačke i 38-godišnjeg državljanina Srbije

Naime, zbog sumnje u kazneno djelo, 23-godišnji državljanin Njemačke je uhićen u četvrtak, 22.prosinca oko 12 sati na graničnom prijelazu Kaštel, a nekoliko sati kasnije slovenska policija je zbog nezakonitog prelaska državne granice vratila na granični prijelaz Plovaniju četvero državljana Turske, i to 25-godišnjaka, 21-godišnjaka, 18-godišnjakinju i njezino malodobno dijete.

'Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako su državljani Turske dogovorili protuzakonito prebacivanje u Sloveniju sa 23-godišnjim državljaninom Njemačke za odgovarajuću novčanu naknadu', izvijestila je istarska policija.

Prema dogovoru, Turci su 18. prosinca došli u Zagreb, gdje ih je dočekao 23-godišnjak, koji ih je dovezao do Umaga. Kako vele u policiji, veći dio novčane naknade mladić je predao 38-godišnjem državljaninu Srbije, koji je za protuzakonito prebacivanje državljana Turske angažirao dvojicu hrvatskih državljana. Muškarci iz Buja su potom preuzeli državljane Turske i odvezli ih do mjesta Brič, gdje su ih uputili kako da pješice sami prijeđu granicu, uz dogovor da će ih netko čekati u Sloveniji.

No nakon što su ilegalno prešli granicu između Hrvatske i Slovenije u blizini mjesta Kučibreg, uhitila ih je slovenska policija i vratila u Republiku Hrvatsku.