POKUŠAJ UBOJSTVA ISPRED KASINA

Istraga pucnjave razotkrila i provalničku bandu

22.02.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem USKOK-a i djelatnika PU istarske te policijskih postaja Poreča i Buja, koje je obuhvatilo šest osoba, riješen je ljetošnji slučaj oružanog napada na parkiralištu ispred kasina Zephyr u Plovaniji, a istraga je razotkrila i provalničku bandu koja je odgovorna za više provala u obiteljske kuće i poslovne prostore na području Poreča i Pazina

Policija napad vatrenim oružjem koji se dogodio 4. lipnja 2010. na parkiralištu ispred kasina Zephyr kvalificira kao pokušaj ubojstva, za što se osnovano sumnjiči 33-godišnji Porečanin, a meta napada je bio 33-godišnji Danijel Čibarić s prebivalištem u Zagrebu koji inače živi u Portorožu.


Podsjetimo, oko 22 sata iz automobila ispaljeno je više hitaca na Mercedes u kojem su se u tom trenutku nalazili Gjin Zallaj (48) i Danijel Čibarić (33). Propucani su Mercedes i stakla na kasinu, no pukom srećom, jer obojica su navodno netom ušli u parkirani automobil, prošli su bez ozljeda.

Osim za pokušaj ubojstva, policija 33-godišnjaka iz Poreča sumnjiči i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. 'Utvrđeno je da je počinitelj pištolj iz kojeg je pucao dao na čuvanje 31-godišnjaku iz Poreča, koji je sakrivši pištolj također počinio kazneno djelo pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela', priopćeno je iz PU istarske.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da su njih dvojica, s još trojicom Porečana, u dobi od 26, 27 i 32 godine, te 42-godišnjim državljaninom Srbije i Slovenije, tijekom studenoga 2009. godine te srpnja, kolovoza i rujna 2010. godine, na području Poreča i Pazina, provalili u pet obiteljskih kuća i poslovni prostor. Krali su zlatninu, dragocjene satove, oružje, tehničku opremu i skuplje odjevne predmete.

Kako je priopćeno, utvrđeno je i da je 26-godišnjak iz Poreča jedan od počinitelja provala u bankomate u Tinjanu i Svetom Lovreču, odnosno da je on šesta osoba, koja je dosad bila nedostupna policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, dostupan četvorac je u petak doveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Naime, 33-godišnji Porečanin, za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju i dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, već se nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Austriji, dok je 42-godišnjak s dvojnim državljanstvom Srbije i Slovenije trenutno u bijegu i policija za njim intenzivno traga.