SPORNE DIONICE

Istraga protiv vlasnika Euroherca

25.01.2010 u 21:12

Bionic
Reading

Protiv vlasnika Euroherca Dubravka Grgića splitski Županijski sud otvorio je istragu zbog krivotvorenja službenih isprava i zloporabe položaja. Osim protiv Grgića, istraga je pokrenuta i protiv njegove supruge Mladenke i još četiri osobe

Riječ je o slučaju koji datira još iz 1993. godine kada je na skupštini tog dioničkog društva predočena dokumentacija po kojoj su skupštinarima prestala njihova vlasnička prava jer su im za njih isplaćene sve obveze. Grgića su prijavili Benedikt Kordić, Tonko Ivanković, Jakov Mikulić iz BiH i Petar Jurčić iz Zagreba.

Grafolozi MUP-ova Centra za vještačenja 'Ivan Vučetić' ustanovili su da je u registraciji Euroherca predanoj splitskom Trgovačkom sudu priložena i krivotvorena odluka da je Tonko Ivanković vlasnik samo jedne dionice, a ne 8,22 posto.

Šteta koju je pretrpio Tonković, kako se navodi u rješenju o provođenju istrage, iznosi najmanje 15 milijuna kuna, Mikulić je oštećen za 10, Jurčić za 11, a Kordić za sedam milijuna kuna, piše Jutarnji.hr. Radoslav Pavlović, koji je bio predsjednik uprave, tereti se da je uništio knjigu dionica.

Dubravko Grgić porekao je sve za što ga se tereti.

Sud će morati provesti financijsko-knjigovodstveno vještačenje kako bi se razjasnila vlasnička struktura Euroherca i usporedila s 'rekonstruiranim knjigama dionica'.