BRAĆA LOMBARDO

Istraga o predsjedniku regije Sicilije zbog mafije

29.03.2010 u 15:07

Bionic
Reading

Protiv predsjednika regije Sicilije Raffaelea Lombarda i njegova brata Angela pokrenuta je sudska istraga u Kataniji zbog suradnje s mafijom, navele su talijanske agencije u ponedjeljak potvrdivši informacije dnevnog lista La Repubblica

Odluku o istrazi donio je katanski sud na temelju policijskog izvješća na 3.000 stranica o kompromitirajućim odnosima braće Lombardo i mafije.

Povjerljivo izvješće sastavljeno nakon dvije godine istrage temelji se na iskazima mafijaša pokajnika i telefonskim prisluškivanjima koji su potvrdili kontakte braće Lombardo sa šefom mafije Katanije, Vincenzom Aiellom, objasnio je list La Repubblica.

Aiello, uhićen 8. listopada prošle godine, pomogao je izboru Raffaelea Lombarda u regiji Sicilija 2008. i njegova brata Angela iste godine kao zastupnika iste stranke (Pokret za autonomiju).

Putem svojih mreža Aiello je mobilizirao nekoliko desetaka tisuća glasova.

Istraga se odnosi i na regionalnog zastupnika UDC-a Fausta Fagonea, nekoliko načelnika općina i gradskih zastupnika koji su dobili masovnu podršku klana Aiello.

Lombardov prethodnik na čelu regije Sicilija Salvatore Cuffaro osuđen je na sedam godina zatvora zbog suradnje s mafijom.