oluje diljem zemlje

Istočni dio Zagreba poharalo nevrijeme, kod Novog Vinodolskog ogromna pijavica

13.06.2018 u 16:29

Bionic
Reading

Dijelovi Zagreba su ostali pod vodom nakon jakog nevremena praćenog kišom i tučom. Najgore je prošao istočni dio grada. Oluja nije zaobišla ni druge dijelove Hrvatske. Kod Novog Vinodolskog zabilježena je ogromna pijavica. Zadržavala se iznad morske površine i nije prouzročila štete

Voda se probila u bolnice Jordanovac i KBC Rebro, a došla je i do Ekonomskog fakulteta.

Poplavljena je i XV. gimnazija, a stradala je i informatička učionica s elektronikom. 'Sve nam je poplavljeno i uništeno. Ne znamo otkud početi spašavati stvari', rekla je ravnateljica MIOC-a Ljiljana Crnković, piše Jutarnji list.

U trgovačkom centru Supernova u Dubravi pukla je cijev, pa se dio garaže našao pod vodom, a zbog olujne kiše vatrogasci su imali više intervencija na uklanjanju srušenih stabala te ispumpavanju vode.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kažu da je u tijeku tridesetak intervencija ispumpavanja vode u istočnom dijelu grada i podsljemenskoj zoni. Na terenu su i dobrovoljna vatrogasna društva.

U 14 sati temperatura u Zagrebu bila je 24 stupnja Celzijevih, a sat vremena kasnije, u 15 sati, na meteorološkoj postaji Zagreb-Maksimir izmjereno je 16 stupnjeva. U sat vremena temperatura zraka pala je za 8 stupnjeva.

  • +18
Jako nevrijeme pogodilo je Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic

Nevrijeme je pogodilo i ostale dijelove kopnene Hrvatske te Dalmaciju i Istru. Na području Čiova i Trogira tuča je padala više od sat i pol, a šteta je golema. Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuti meteoalaram za cijelu zemlju.