UDRUGA ZVIŽDAČ O OTPUŠTANJU NOVINARA

'Istarski Franjo Tahi zaboravio u kojem stoljeću živi'

02.09.2011 u 11:32

Bionic
Reading

Udruga Zviždač Vesne Balenović izrazila je silno nezadovoljstvo otkazom koji je jučer dobio novinar Zoran Angeleski u Glasu Istre čiji je vlasnik Albert Faggian

Kažu da se privatni aktivizam i stavovi Angeleskog koji je na zatvorenu sjednicu Gradskog vijeća Pule bio pozvan kao aktivist inicijative Volim Pulu, a ne kao novinar Glasa Istre, nisu uklopili u interesnu križaljku Alberta Faggiana.

'Ako je tko povrijedio ugled i čast Glasa Istre, onda to sigurno nije bio novinar Angeleski, već vlasnik Albert Faggian. Posjedovanje dovoljne količine novca, kojim je Albert Faggian kupio Glas Istre, ne daje mu za pravo da kontrolira slobodno mišljenje i aktivnosti svojih djelatnika izvan redakcijskih poslova. Sloboda misli i izražavanja zabranjivala se i kažnjavala u nekim prošlim mračnim vremenima. Ako se Albert Faggian želio poistovjetiti s Franjom Tahijem, onda mu je to uspjelo, samo je zaboravio u kojem stoljeću živi', ističe predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović.

Balenović stoga vlasnika Glasa Istre poziva da preispita svoju odluku jer će se u protivnom suočiti sa sudskim postupkom, ali i štrajkom novinara Glasa Istre.