SMJENA TURISTA

Ispred tunela sv. Rok kolona duga oko 16 km

28.07.2012 u 17:27

Bionic
Reading

Zbog gustog prometa na dionici autoceste A1 između čvorova Sveti Rok-Maslenica, ispred tunela Sveti Rok formirala se kolona vozila duga oko 16 kilometara koja se usporeno kreće u smjeru juga, javio je Hrvatski autoklub u 16,45 sati

U smjeru unutrašnjosti, promet je gust na dionici od Karlovca prema Zagrebu, kolona vozila koja se kreće prema naplati Lučko duga je oko 8 km.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zbog gustog prometa pred naplatnom postajom Trakošćan formirala se kolona vozila duga oko 5 km u smjeru graničnog prijelaza Macelj, zbog čega se vozila povremeno propuštaju kod čvora Krapina, gdje je također kolona vozila koja se kreće duga oko 4 km.

Promet je pojačan na gotovo svim cestovnim pravcima u smjeru mora i prema unutrašnjosti, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, središnjoj Istri, naplatnim postajama, trajektnim lukama i pristaništima, te graničnim prijelazima.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona bit će sutra, u nedjelju, od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bregana, Pasjak i Metković na ulasku, a izlazak na Macelju i Bajakovu.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima, a prema potrebi uvode se dodatne linije.