'e da ne bi'

Ispovijest hrabre prodavačice koja je pljačkašu s pištoljem uskratila plijen: 'Ne znam zbog čega sam tako postupila, u meni se nešto neobjašnjivo pojavilo'

17.02.2021 u 18:53

Bionic
Reading

U prodavaonici i pekarnici u središtu Bukovlja kraj Slavonskog Broda nije bilo kupaca kad je u nju ušetao maskirani muškarac. Izvadio je pištolj i zatražio od prodavačice da mu iz blagajne da novac

'Ne znam zbog čega sam tako postupila, u meni se nešto neobjašnjivo pojavilo. Premda je povišenim tonom povikao da mu dam novac, odlučila sam mu se suprotstaviti i rekla sam mu da mu ne dam novac. U biti, počela sam se svađati s njim. Nastojala sam mu vidjeti reakciju u očima, jer su oči jedino što sam na njemu mogla vidjeti', ispričala je za 24sata prodavačica (46), majka četvero djece.

Ponovio je nekoliko puta da mu da novac, na što bi mu prodavačica rekla: “E, da ne bi”. Da je nastavio i dalje inzistirati možda bi popustila i dala mu novac iz blagajne, no znala je da mu se žuri. Bojao se da netko ne naiđe u trgovinu.

Unatoč tome što je cijev pištolja bila uperena u mene, što mi je prijetio, u meni se javio neki bunt i odlučila sam ići do kraja, ne dati mu novac, opisala je prodavačica pripetavanje s kriminalcem.

Bukovlje: Trgovina u kojoj je hrabra prodavačica spriječila oružanu pljačku Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Na kraju je vidio kolika je odlučnost u ženi te je pobjegao. Pozvala je potom policiju i vlasnika trgovine.

- Vrijeme do dolaska policije bilo mi je najdulje u životu. Počele su mi se redati slike događaja od nekoliko trenutaka prije. Šefu sam jedva ispričala što se dogodilo. Da je razbojnik znao da je pred njim krhka žena, mogao je otići s plijenom - priča nam prodavačica.

U tom trenutku nije ni razmišljala što se može dogoditi niti o novcu mislila, jednostavno joj se, priča nam pod dojmom, javila neka želja da se s njim posvađa.

– Kod ovog poslodavca radim zadnje tri godine. Prije sam radila na više mjesta i nikad nisam bila u ovakvoj situaciji. Dan nakon ovog što se dogodilo polako sam postala svjesna trenutaka u kojima sam bila, tim prije što je u mene bio uperen pištolj - kaže i dodaje kako tad nije znala radi li se o pravom oružju ili igrački.