fina

Isplata dividende članovima Fonda hrvatskih branitelja za 2018. godinu 29. srpnja

09.07.2019 u 13:49

Bionic
Reading

Isplata dividende za 2018. godinu iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (Fond HB) započet će u ponedjeljak, 29. srpnja, objavili su na internetskim stranicama Financijske agencije (FINA) u utorak

'Isplate dividendi obavljat će se isključivo u poslovnicama Fine, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru. Važno je napomenuti da drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir', stoji u priopćenju Fine.

Pravo na isplatu dividende imat će branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli poslije 27. svibnja.

Ukupan iznos namijenjen za isplatu dividende za 2018. godinu iznosi 7.195.500 kuna, što po jednom udjelu iznosi 3,82 kune.

Na dividendu iz Fonda HB nemaju pravo članovi koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 27. svibnja ili ranije i oni koji su otkupili svoje udjele i više ne raspolažu niti jednim udjelom.

'Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavljat će se nesmetano i na spomenute dane, prema uobičajenoj proceduri. Za podnošenje zahtjeva za otkup udjela te isplatu dividende bit će potrebno, uz važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru (ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB) te preslike navedenih dokumenata', naglašavaju iz Fine.