OPTUŽEN BIVŠI DIREKTOR ALBANEŽA

Isplaćivao si naknadu za odvojen život, a vozio se iz Rijeke službenim autom

15.12.2011 u 16:20

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon provedene istrage, podiglo pred nadležnim Općinskim sudom optužnicu protiv Igora Felkera (45) iz Rijeke, bivšeg direktora medulinske komunalne tvrtke Albanež, zbog kaznenog djela povrede službene dužnosti prevarom u službi te za kazneno djelo počinjeno protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju

Optužnica je također podignuta i protiv trgovačkog društva Albanž d.o.o., koje se tereti da je djelom, koje je počinio Igor Felker kao direktor tog društva, pribavilo nepripadnu dobit u ukupnom iznosu od 78.498,11 kuna.

Kako se navodi u optužnici ODO-a, bivšeg direktora medulinskog komunalca Igora Felkera se tereti da je od prosinca 2008. do studenog 2009. godine, zajedno s isplatom plaće za svaki mjesec neosnovano primao i iznos od 5.000 kuna neto po osnovi naknade za odvojeni život od obitelji. Po toj je osnovi ukupno je primio iznos od 55.000 kuna, iako nakon radnog vremena nije boravio u Medulinu ili nekom drugom mjestu u blizini mjesta rada, nego se svakodnevno nakon završenog posla vraćao u mjesto prebivališta, to jest u Rijeku.

Ujedno ga se tereti da je u istom razdoblju u Banjolama, a sve kako bi stekao za društvo Albanež d.o.o. znatnu nepripadnu imovinsku korist neplaćanjem poreza i doprinosa prema proračunu, koristio osobne automobile društva za privatne potrebe. Fekera se tereti da je tako službeni automobil koristio i za putovanje na posao i s posla na relaciji Medulin - Rijeka, što se sukladno zakonskim odredbama smatra primitkom u naravi, pa je u skladu s važećim Zakonima bio dužan obračunati i platiti pripadajuće doprinose i poreze za 2008. i 2009. godinu, što nije učinio.