SLUČAJ HAC

Ispitano 20 od 23 predložena svjedoka

22.12.2009 u 14:36

Bionic
Reading

Saslušanjem novih svjedoka, zaposlenika Hrvatskih autocesta (HAC), na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljena je istraga protiv petorice koje se sumnjičeni da su na bojanju tunela tu državnu tvrtku oštetili za 22 milijuna kuna

Istražni sudac Ratko Šćekić saslušao je petoricu svjedoka, no kako je istraga o spornim bojanjima tunela Sveti Rok i Mala Kapela tajna na sudu se nisu mogli doznati pojedinosti iskaza petorice svjedoka. No, poznato je da je do sada saslušano 20 svjedoka te da je za siječanj preostalo saslušanje još trojice. Nakon toga se očekuju vještačenja kojim se treba utvrditi je li HAC za usluge bojanja tunela Skladgradnji plaćao više od tržišne cijena radova.

U međuvremenu osumnjičenima 26. prosinca ističe jednomjesečni pritvor.

Istražni sudac najavio je danas da će u četvrtak, na Badnjak, posljednjeg radnog dana ovog tjedna odlučiti o produljenju pritvora ili puštanju na slobodu. No, kako je osumnjičenima pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a svi svjedoci nisu saslušani, velika je vjerojatnost da će petorica osumnjičena za zlouporabu položaja i ovlasti novu 2010. godinu dočekati u zagrebačkom Okružnom zatvoru u Remetincu.

Istraga o namještanju natječaja bojanja tunela vodi se protiv bivšeg predsjednika i člana Uprave HAC-a Jurice Prskala i Marija Lovrinčevića, direktora Sektora za građenje Gorana Legca, glavnog inženjer projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željka Kandžije te direktora i suvlasnika Skladgradnje Slavena Žužula.