JADRANKA KOSOR O SANADERU

'Ispast će da sam bila i premijerka u sjeni'

14.10.2010 u 09:11

Bionic
Reading

Svjedočenje Ive Sanadera pred Istražnim povjerenstvom za Inu izazvalo je brojne reakcije u javnosti, a najžešće su došle s adresa koje je bivši premijer najviše napadao - HDZ-a i Vlade

Premijerka Jadranka Kosor je za Vecernji.hr izjavila da će još ispasti, prema Sanaderovu iskazu, da je u njegovoj vladi bila zadužena i za gospodarstvo, čak da je bila 'premijer u sjeni'.

Svakom tko je poznavao političke prilike i način vladanja u HDZ-u u Sanaderovo vrijeme jasno je da to nije bilo moguće, tvrdi ona. Na pitanje je li vrh HDZ-a ikad doznao pravi razlog Sanaderova odlaska s čela HDZ-a i Vlade, samo je kratko ustvrdila da nije.

Kad je Sanader odlazio 1. srpnja 2009, otkriva Kosor, nije rekao da to čini jer nije želio trgovati hrvatskim teritorijem. 'Sigurna sam stoga da to nipošto ne može biti razlog. Deblokadu pregovora obavila sam sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom i time se ponosim, jer tako smo otvorili put završetku pregovora', rekla je Kosor za Vecernji.hr.

O tome kako je doživjela Sanaderovu poruku da 'tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada', premijerka Kosor kazala je da ni ona ni njezini najbliži suradnici nikad nisu kopali jamu ni pod kime. Te stilske figure nisu joj bliske, dodala je. 'No prijetnji i zastrašivanja ima jako mnogo ovih dana, ali nikakve prijetnje i spinovi, koji se javljaju na političkoj sceni, mene i moj tim neće spriječiti da provedemo do kraja program gospodarskog oporavka, završetak pregovora za ulazak u EU i borbu protiv korupcije. Mi kopamo temelje za čvrstu, jaku pravnu državu u kojoj nitko tko ne poštuje zakone neće biti siguran', izjavila je Kosor.