MILANOVIĆ O HULIGANIMA NA EURU

'Ispadima su prostituirali sva obilježja države kojima se, kao, ponose!'

20.06.2012 u 15:49

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović na kraju Vladine sjednice čestitao je 'vatrenima' danas na njihovom nastupu na Euru, oštro osudio huligane, a svoje je ministre upozorio da se pozdrave od spajanja vikenda

'Čestitam nogometašima jer su svoj posao radili kako se posao i radi. Praktički nisu napravili nijednu grešku, ali, eto, netko mora ispasti', kazao je premijer Milanović i potom očitao bukvicu onima koji su radili ono što se ne smije raditi - 'svojim su šovinističkim istupima prostituirali i sva ta obilježja hrvatske države kojima se, kao, ponose'.

'To nisu samo šovinisti i ekstremni desničari, nego ljudi koji štete državi i ne radi se tu o nikakvoj šačici tzv. navijača jer Hrvatska ima četiri milijuna stanovnika, a ja se onda pitam zašto takve šačice ekstremista nema i među navijačima zemalja koje imaju 80 milijuna stanovnika', istaknuo je Milanović i poručio da moramo biti simpatična i otvorena država.


S obzirom da je pred Hrvatskom produženi vikend - u petak Dan antifašističke borbe, a u ponedjeljak Dan državnosti, Milanović se osvrnuo porukom i svojim prvotimcima kazavši im da se 'pozdrave od spajanja vikenda jer od toga neće biti ništa budući da će u ponedjeljak biti svečana sjednica Vlade na Dan državnosti'.

Naglasivši da je Hrvatska zemlja kurioziteta, Milanović je komentirao činjenicu da slavimo i Dan državnosti i Dan neovisnosti, pa je ne dovodeći u pitanje 8. listopada kao Dan neovisnosti, 25. lipnja kao Dan državnosti stavio pod upitnik zapitavši se je li to doista pravi dan za obilježavanje 'jer bismo tako isto mogli, recimo, Dan državnosti baštiniti od stoljeća sedmog'.