BOGATI POLICIJSKI DOSJE

Iskusna kradljivica ordinirala po splitskoj bolnici

Bionic
Reading

Dvadesetosmogodišnja Vesna Baron iz Livna, u subotu je iz radne sobe šefa kirurgije KBC-a Split pokušala ukrasti dva mobitela

Kradljivica je završila u pritvoru na Bilicama u nedjelju poslijepodne, poslije saslušanja pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu, kojemu je privedena nakon što je uhvaćena u krađi na Odjelu vaskularne kirurgije splitske bolnice.

U krađi su je uhvatile medicinske sestre, oduzele joj mobitele, a zatim je i zadržale do dolaska policije. U policiji je utvrđeno da je Vesna sredinom srpnja ukrala i dvije lisnice u trajektnoj luci u Starom Gradu tijekom iskrcaja putnika. Vesna Baron, nezaposlena medicinska sestra, stara je poznanica policije, jer već godinama 'operira' po Hrvatskoj, od Crikvenice do Dubrovnika.

U svom dosjeu ima više od 60 kaznenih prijava, uglavnom za krađe te za krivotvorenje isprava i prijevare. Na splitskom Općinskom sudu je 2002, tada 21-godišnja Vesna, osuđena zbog krađa na zatvor od 15 mjeseci, a uvjetno na tri godine, s mjerom obveze liječenja od ovisnosti te protjerivanja iz Hrvatske na tri godine.
Na slobodi nije dugo ostala, jer je zbog sličnih djela privedena i pred dubrovački sud. Otkriveno je da je harala po Dubrovniku, a krala je uglavnom lisnice te ukradenim karticama plaćala robu po dubrovačkim prodavaonicama.

Godine 2004, pravomoćnom presudom dubrovačkog Općinskog suda, zbog niza krađa po Dubrovniku i Makarskoj, osuđena je na dvije godine zatvora, piše Slobodna Dalmacija.