drive in

Irci se mogu testirati na koronavirus u svom autu na najvećem stadionu u državi

18.03.2020 u 18:22

Bionic
Reading

Najveći stadion u Irskoj, Croke Park, pretvorit će se u "drive in" kako bi se stanovnici mogli testirati na novi koronavirus u svojim automobilima, priopćila je u srijedu zdravstvena služba

"Croke Park je jedno od središta na kojima je moguće testirati se, a namijenjeno je stanovnicima sjevernog dijela Dublina", rekla je glasnogovornica Irskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HSE).

Testiranje, za koje se treba naručiti, počelo je u utorak.

Stadion u središtu Dublina s 80.000 mjesta namijenjen je za lokalne vrste sportova kao što su hurling (momčadski šport koji se igra palicom) i irski nogomet.

Kada postane operativno, središte za testiranje moći će primati po osam automobila svakih četvrt sata, sedam dana u tjednu, uz 12-satno radno vrijeme.

Barovi, škole i sveučilišta u Irskoj zatvoreni su do 29. ožujka radi suzbijanja širenja koronavirusa.

Vlada preporuča da se ne ide na skupove s više od sto ljudi i da se poštuju mjere socijalnog distanciranja poput rada od kuće.

Premijer Leo Varadkar upozorio je u utorak da bi do kraja mjeseca u Irskoj moglo biti oko 15.000 zaraženih i da bi kriza mogla potrajati do ljeta.

"Ovo je zatišje pred buru", upozorio je u govoru na Dan svetog Patrika kojega je proslava otkazana u čitavoj zemlji.

Irska je dosad zabilježila dva smrtna slučaja od koronavirusa a 292 slučaja zaraze su potvrđena, pokazuju novi podatci objavljeni u utorak.