VIVA AMERICA LATINA!

Iran pokreće TV kanal na španjolskom jeziku

01.02.2012 u 10:28

Bionic
Reading

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad objavio je da Iran pokreće TV kanal na španjolskom jeziku. Bit će to prvi kanal na španjolskom jeziku na Bliskom istoku koji će emitirati vijesti, dokumentarce i iranske filmove 24 sata na dan, piše The Guardian

Radi se o najnovijim naporima Teherana da dopre do prijateljskih vlada u Latinskoj Americi, slijedom Ahmadinedžadove turneje po toj regiji ranije u siječnju, koja je uključivala posjete Kubi, Venezueli, Nikaragvi i Ekvadoru.

Emitiranje je tempirano i u vrijeme kada Washington i Europa nameću strože sankcije Teheranu zbog iranskog kontroverznog nuklearnog programa.

Iranska državna televizija kazala je da će kanal biti namijenjen milijunima ljudi sa španjolskog govornog područja diljem svijeta.

'Novi TV kanal bit će sredstvo za bolje odnose među ljudima i vladama Irana i zemalja španjolskog govornog područja', kazao je Ahmadinedžad koji je svoj govor završio na španjolskom: 'Viva La Paz! Viva el Pueblo! Viva América Latina!'

Iran inače svakodnevno emitira program na pet drugih stranih jezika, uključujući engleski jezik putem državne Press TV te arapski putem al-Alam TV-a.