OTKRILI SE U POPISU STANOVNIŠTVA

Ipak su tu! U Hrvatskoj žive 24 Marsovca

18.12.2012 u 13:08

Bionic
Reading

Popis stanovništva otkrio je nekoliko prilično neobičnih podataka. Pojedini građani nisu mogli svoja uvjerenja iskazati popunjavanjem ponuđenih, konvencionalnih 'kućica' kod pitanja o vjeri i narodnosti, pa tako u Hrvatskoj imamo nekoliko Marsovaca, jedaja i Klingonaca

Na pitanje o narodnosti, 154 osobe odgovorile su kako su kozmopoliti, 123 da su Zemljani, 33 ih se smatra građanima svijeta. Ne biste vjerovali, ali u Hrvatskoj živi tek 28 ljudi, s obzirom da je toliki broj građana pod narodnost upisao 'čovjek'. U to imamo 20 Klingonaca i 12 internacionalaca.

U okviru kategorije 'Ostale religije, pokreti i svjetonazori', 303 ih se smatra jedajama, 57 građana Hajduk je istaknulo kao svoju religiju, dok u ljubav vjeruje 33 građana.

Poznati redatelj Mario Kovač na Facebooku se pak požalio kako Državni zavod za statistiku nije naciju izvijestio o postojanju Inuita, kako se upravo on izjasnio na pitanje o narodnosti. Na to se nadovezala i jedna hobitica koje također nema u izvješću DZS-a o neobičnim odgovorima.