ZRAČNA LUKA ZAGREB

Ipak ništa od kupnje novog Audija

16.07.2009 u 19:25

Bionic
Reading

Novi direktor Zračne luke Zagreb Andrija Markić ipak se neće voziti u novom Audiju iako je nabavu tog luksuznog auta prije neki dan nazvao antirecesijskom mjerom

Natječaj koji je ta državna tvrtka raspisala za nabavu novog osobnog automobila je - poništen. Markić je očito, nakon što je informacija o kupnji izašla u medijima, dobio 'po prstima' te ipak odlučio uštedjeti nekoliko stotina tisuća kuna.

Prema tehničkoj dokumentaciji priloženoj u raspisanom natječaju, preko operativnog leasinga Zračna luka namjeravala je nabaviti 'osobno vozilo limuzina, novo, više srednje klase'. No direktor Andrija Markić tada je rekao da nije rasipnik nego da nabavom novog automobila štedi, piše Jutarnji list.

'Bivši direktor Boško Matković nabavio je i koristio službeni automobil Volkswagen Phaeton vrijedan oko milijun kuna. Automobil je imao 400 konja, prešao je više od 100.000 kilometara i u potpuno je raspadajućem stanju.

Prema njegovim riječima, Phaeton je bio samo veliki trošak jer se često kvario. U posljednjih mjesec dana imao je, tvrdi Markić, čak 11 kvarova, godišnje održavanje stajalo je oko 80.000 kuna, a mjesečna rata leasinga je bila oko 20.000 kuna. Iako cijena Audija nije do sada otkrivena, Markić je rekao da bi mjesečna rata bila između devet i 10.000 kuna.