BANDIĆ NOVINARIMA

'Inzistirati na pogrešci je gore nego pogriješiti'

28.05.2009 u 18:09

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na konferenciji za novinare nakon posljednje sjednice Gradskog poglavarstva zahvalio novinarima i suradnicima te rekao kako očekuje da će i iduće četiri godine ponovno biti gradonačelnik Zagreba

ZAGREB - 'Mi smo pobijedili 17. svibnja - ja i moji sugrađani - pobijedit ćemo i 31. svibnja. Sudbina je htjela da dva puta pobijedimo, ali smo naučili pobjeđivati zajedno i neće biti problema', istaknuo je kandidat za gradonačelnika Milan Bandić.

Rekao je da nije izgubio vjeru u građane Zagreba i da je prije izbora znao da će 'napraviti izuzetan rezultat'. 'Trud i znoj koji smo uložili nisu uzaludni, ljudi to znaju cijeniti', rekao je i zahvalio sugrađanima.

Istaknuo je da svatko tko ima imalo dobru namjeru zna da se u Zagrebu radi dobro i da su vidljivi pomaci. Poručio je svima da se ništa ne može napraviti preko noći, ništa na obećanja i da se ne može prevariti ljude. Ne možete glumiti devet godina, rekao je i istaknuo da je za njega jedino ispravno da se živi s ljudima, njihovim problemima i rješavaju njihovi problemi - to je zadaća uprave i članova Poglavarstva.

Zahvalio je novinarima što su ga, kako je rekao, 'opravdano drali'. 'A ono na vašu dušu što je neopravdano - Bog sve vidi i čuje - ja se u to ufam', poručio im je. 'Nisam savršen, ja sam čovjek od krvi i mesa i znam pogriješiti, napraviti propust, ali gore je nego pogriješiti inzistirati na toj pogrešci', rekao je Bandić.

Najavio je u nedjelju, 31. svibnja, na Bundeku, proslavu dvostruke krune Dinama te svoje pobjede ako pobijedi na izborima.

Na upit novinara kako je zadovoljan listom Zagreb.hr odgovorio je kako je bitno da su građani zadovoljni te nije htio komentirati tvrdnje protukandidata Josipa Kregara i nekih drugih da taj list u posljednjih nekoliko brojeva služi njegovoj (Bandićevoj) promociji. Također nije htio komentirati optužbe da mu koncert Marka Perkovića Thompsona, najavljen za 30. svibnja, služi za predizborne svrhe.

Poglavarstvo je organizatoru Thompsonova koncerta - Zboru braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba na privremeno korištenje dodijelio prostor u Teslinoj 13 u prizemlju dvorišne zgrade za potrebe rada udruge uz naknadu 586 kuna mjesečno.

Na novinarski upit je li to koincidencija, Bandić je odgovorio da se ispričava Zboru jer su taj prostor trebali dobiti davno prije.