LOŠ ENGLESKI, LOŠ HUMOR

Internet se smije premijeru Sjeverne Makedonije: Europsku uniju nazvao 'najseksipilnijom damom na svijetu'

16.06.2019 u 16:50

Bionic
Reading

Dajući izjavu nakon sastanka foruma Europa - Wachau u istoimenom austrijskom gradu, premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev nazvao je EU 'najsekspeilnojom damom koja privlači i motivira zemlje Balkana da se pozitivno mijenjaju', čime je izazvao podsmijeh javnosti

Govoreći na lošem engleskom jeziku, Zaev je namjeravao izraziti želju da njegova zemlja što prije započne pregovore s Europskom unijom, no izbor riječi bio je izrazito nespretan.

'U prošlosti Balkan je bio tempirana bomba, ali puno toga se promijenilo. Sve više smo Europljani. EU nas privlači, vodi i motivira. Nadamo se da će ostati najseksipilnija dama na svijetu koja će nas motivirati da nastavimo u ovom smjeru', rekao je Zaev, kako se može čuti u video zapisu TV21.

Izvor: Društvene mreže

Na skupu u Wachauu sudjelovali su povjerenik EU za proširenje Johannes Hahn, kao i predsjednik Europskog parlamenta na odlasku Antonio Tajani. Nije poznato kako su oni reagirali na opasku makedonskog premijera, no domaća javnost nije bila nimalo oduševljena.

Podsjetimo, Sjeverna Makedonija je u pokušaju da nakon gotovo 20 godina od početka procesa pristupanja otvori pregovore za ulazak u EU pristala i na promjenu imena, iako je većina građana bojkotirala referendum na tu temu.

  • +6
Skup potpore referendumu za promjenu imena Makedonije Izvor: Cropix / Autor: Ivana Batev / CROPIX

U međuvremenu, prilikom prošlotjednog posjeta Zaeva Angeli Merkel u Berlinu, njemačka kancelarka, neslužbeno se doznaje, izvijestila je Zaeva kako se otvaranje pregovora po svemu sudeći neće dogoditi na samitu EU krajem lipnja, kako je ranije obećano.