SLUČAJ ODBJEGLE OBITELJI

Inspekcija utvrdila niz nepravilnosti u radu Centra za socijalnu skrb

21.10.2011 u 16:00

Bionic
Reading

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović rekao je da je inspekcija Ministarstva utvrdila niz stručnih nepravilnosti u radu Centra za socijalnu skrb Koprivnica te da je Centar u slučaju mladog para mogao i trebao poduzeti niz drugih mjera kojima bi im se pomoglo prije nego što su predložili da im se oduzme dijete

Slučaj je stoga prebačen na Centar za socijalnu skrb Križevci, a zasad nije poznato hoće li biti ikakvih sankcija za ravnateljicu koprivničkog Centra Sonju Petrović.

Ministar je za 24sata rekao da osobno jamči mladom paru da će dijete ostati s njima i pozvao ih da se jave Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi 'da bi im vratili povjerenje u institucije i pomogli im'.

Mateja i Stanko poručili su preko svog prijatelja da se neće vratiti kući. 'Ne vjerujemo Milinovićevoj izjavi. Nećemo se vraćati dok naš odvjetnik ne poništi svu dokumentaciju o oduzimanju djeteta ili od ministra dobijemo rješenje da je dokumentacija poništena', poručio je mladi par.

Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić također je ponudio pomoć mladom paru. Nudi im besplatno korištenje gradskog stana na šest mjeseci, čime bi riješili stambeno pitanje. Apelirao je i na Centar za socijalnu skrb da povuče žalbu na odluku suda kojom se odobrava Stanku i Mateji da se vjenčaju.