KRAJ AGONIJE?

Impossibile Egressus preuzima Radio 101

02.02.2012 u 18:01

Bionic
Reading

Odbor vjerovnika Radija 101 prihvatio je danas ponudu tvrtke Impossibile Egressus od 6.112.000 kuna za dokapitalizaciju Stojedinice, izvijestio je stečajni upravitelj Maroje Stjepović.

Budući da je Impossibile Egressus bio jedini ponuditelj na već četvrtom natječaju za dokapitalizaciju zagrebačke radio-postaje, koja je već dulje vrijeme u stečaju, vjerovnici su dali suglasnost za ponudu kako bi uspjeli naplatiti barem dio potraživanja.

Iz tih 6.112.000 kuna namirit će se obveze iz stečajne mase - plaće radnika za vrijeme trajanja stečajnog postupka i troškovi sudskog postupka, te djelomična potraživanja bivših i sadašnjih radnika, koja ukupno dosižu devet milijuna kuna, kao i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje po osnovi doprinosa za mirovinsko osiguranje. Ostala potraživanja radnika, države i dobavljača bit će otpisana.

Impossibile Egressus je tvrtka registrirana u Zagrebu u vlasništvu Nijemca Thomasa Alexandera Thimmea koji živi u Berlinu gdje je navodno vlasnik jedne radio-postaje.

Stjepović je najavio da sada slijedi izrada stečajnog plana kojim bi Impossibile Egressus postao stopostotnim vlasnikom Stojedinice, a koji treba potvrditi Skupština vjerovnika, tako da bi prelazak Radija 101 u ruke novog vlasnika trebao biti dovršen do ljeta.

Dotad će Stojedinica normalno nastaviti s radom, budući da joj koncesija vrijedi do 2021. godine, a dvadesetak zaposlenih i desetak honoraraca primaju plaće, iako sa zakašnjenjem, između 4.500 i 5000 kuna.

To znači da je četvrti pokušaj spašavanja Radija 101 kroz dokapitalizaciju ipak uspio, mada se još ne zna što budući vlasnik namjerava učiniti s kultnom zagrebačkom radio-postajom.

Radio 101 trebao je biti privatiziran još u lipnju prošle godine, kada je Media servis Juraja Hrvačića ponudio za kupnju 15,1 milijuna kuna, no to je propalo nakon što Vijeće za elektroničke medije nije htjelo dati suglasnost za prijenos koncesije.

Stečajni upravitelj Maroje Stjepović ističe kako se ovoga puta radilo o posljednjem pokušaju prodaje Stojedinice, inače bi većinskim vlasnikom postala država kao najveći vjerovnik. Izrazio je čuđenje što se Media servis, koji je prvotno htio dati 15 milijuna kuna za Stojedinicu, nije javio sada kada je cijena pala na šest milijuna kuna.