VLADINA KADROVSKA KRIŽALJKA

Imenovano 13 novih pomoćnika ministara, Mrsić dopredsjednik GSV-a

19.01.2012 u 16:50

Bionic
Reading

Vlada Republike Hrvatske, po starom običaju, na zatvorenom dijelu današnje sjednice raspravljala je o kadrovskim pitanjima

Vlada je iza zatvorenih vrata nastavila s razrješenjima ravnatelja uprava i imenovanja pomoćnika ministara, sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima. Tako je Mirjana Rađenović imenovana pomoćnicom ministra rada i mirovinskog sustava, a Dijana Bezjak i Stjepan Koraj pomoćnicima ministra poduzetništva i obrta.

U Ministarstvu pravosuđa razriješeni su ravnatelji uprava Vanja Bilić, Ivan Crnčec i Gordan Markotić te istodobno, uz Sanju Nolu, imenovani pomoćnicima ministra pravosuđa.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova razriješena je ravnateljica Uprave Nevenka Cujzek.

Božica Rukavina i Luka Čuljak imenovani su pomoćnicima ministra poljoprivrede, Maroje Lang pomoćnikom ministra financija te Ružica Beljo Lučić pomoćnicom ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

S danom 1. veljače 2012. godine, Filko Cezner imenovan je pomoćnikom ministra graditeljstva i prostornoga uređenja.

U Ministarstvu uprave razriješena je ravnateljica Uprave Anita Markić, a Boris Milošević imenovan je pomoćnikom ministra.

Vlada je na današnjoj sjednici razriješila dosadašnje tajnike ministarstava te odredila osobe ovlaštene za obavljanje poslova glavnog tajnika ministarstava, iz reda rukovodećih službenika zatečenih u državnoj službi, do imenovanja glavnog tajnika ministarstva temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci.

Tihomir Kralj razriješen je dužnosti tajnika Ministarstva pravosuđa, a ovlast za glavnog tajnika toga ministarstva dana je Damiru Kaufmanu, koji je istodobno, radi odlaska na novi položaj razriješen dužnosti ravnatelja Uprave u Ministarstvu financija.

Stanku Kordiću dana je ovlast za glavnog tajnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Tatjani Tomić dana je ovlast za zamjenika predstojnika Državnoga ureda za trgovinsku politiku, iz reda rukovodećih službenika zatečenih u državnoj službi, do imenovanja zamjenika predstojnika spomenutog Državnoga ureda temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci.

Razriješen je Grga Ivezić, dosadašnji direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, a Željko Uhlir imenovan je direktorom spomenute Agencije.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Financijske agencije Zvonko Šakić, njegov zamjenik Hrvoje Dolenec i članica Nadzornog odbora Zorica Lučić. Boris Lalovac imenovan je predsjednikom Nadzornog odbora, a Zrinka Vrhovski i Slavka Malenica članicama Nadzornog odbora spomenute Agencije.

Dosadašnja predsjednica Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoj Martina Dalić, zamjenik predsjednice Đuro Popijač te članovi Božidar Kalmeta, Božidar Pankretić i Damir Bajs razriješeni su dužnosti te je, kako je utvrđeno Zakonom o HBOR-u, imenovano pet ministara u Vladi koji su u Nadzornom odboru HBOR-a. To su Slavko Linić, ministar nadležan za financije, koji je po položaju predsjednik, Radimir Čačić, ministar nadležan za gospodarstvo, koji je po položaju zamjenik predsjednika i ostala tri ministra koji se imenuju između ministara nadležnih za razvitak, turizam, poljoprivredu, zaštitu okoliša i graditeljstva, te su tako članovima imenovani Gordan Maras, Veljko Ostojić i Tihomir Jakovina.

Dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika Jasen Mesić razriješen je dužnosti te je na njegovo mjesto imenovana Andrea Zlatar Violić. Također, razriješeni su članovi Vijeća Nina Obuljen i Vlatka Đurković te su novim članovima imenovani Anka Mrak-Taritaš i Zlatko Uzelac.

Također, imenovani su članovi i zamjenici članova Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, koje rješava žalbe protiv rješenja donesenih u upravnom postupku prema spomenutom Zakonu. Tako su Nada Jačmenica-Zubić, Ines Jelavić-Livaković, Irena Ivić, Irena Bobovčan i Marko Sinobad imenovani članovima, a Maja Šunjić, Melita Lubina, Katarina Radatović Cvitanović, Mirela Hrovatin i Daniel Žabčić zamjenicima članova navedenog Povjerenstva.

Savjetnikom potpredsjednika Vlade zaduženog za unutarnju, vanjsku i europsku politiku imenovan je Dario Dudas.

Sukladno Sporazumu o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća, Mirando Mrsić imenovan je predstavnikom Vlade koji će obnašati funkciju dopredsjednika Vijeća.

Razriješeni su dosadašnji i imenovani novi članovi Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i to, sukladno Zakonu o osnivanju Agencije, dva predstavnika nadležna za poljoprivredu, predstavnik ministarstva nadležnog za financije i predstavnik ministarstva nadležnog za regionalni razvoj. Tako su razriješeni Luka Živanović, Ružica Gelo, Nada Zrinušić i Željka Gudelj Velaga, dosadašnji članovi Vijeća Agencije te su novim članovima imenovani Snježana Španjol, Vesna Gantner Kuterovac, Branko Šegon i Jakša Puljiz.

Ovlast za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama do imenovanja predstojnika ureda temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci, dana je Nenadu Vukeliću, za Ured u Ličko-senjskoj županiji.

Također, razriješen je Damir Hudelist, v.d. predstojnika Ureda u Koprivničko-križevačkoj županiji te je ovlast za predstojnicu Ureda dana Jasminki Kelemen Klarić. U Uredu u Sisačkoj-moslavačkoj županiji razriješen je predstojnik Stevo Baić, a ovlast za obavljanje poslova predstojnika Ureda dana je Kati Lerotić.