MILANOVIĆ SE NE ŠALI I NE ZANIMA GA KONKURENCIJA

'Imamo ozbiljan plan: NE stezanju remena, DA zalaganju u proizvodnji'

16.09.2011 u 22:02

Bionic
Reading

'Imamo ozbiljan plan', rekao je večeras predsjednik SDP-a Zoran Milanović na izvještajno tematskoj konvenciji zagorske organizacije stranke pod nazivom 'NE stezanju remena, DA zalaganju u proizvodnji i zapošljavanju mladih i žena'.

'Imamo ozbiljan plan za Hrvatsku, četri stranke - jedan savez, četiri stranke - jedan program, no, on ne može biti recept za sve', rekao je Milanović dodavši kako politički plan nije šoping lista nego poziv na dijalog s građanima kojeg ćemo intezivno voditi do izbora.

Napomenuvši kako ih ne zanima što će raditi politička konkurencija, kazao je kako je plan njegove koalicije narativan te da ljude uzima i tretira ozbiljno. 'Ljudima ćemo na jednsotavan način pokušati objasniti komplicirane stvari i nećemo komentirati tuđe radove koji nsimo pročitali', rekao je Milanović dodavši kako ih ljudi neće izabrati jer nas vole ili ne, već zato da dobijemo drugu šansu da vodimo Hrvatsku.

Istaknuo je kako će prvo inzistirati na uvođenju reda u plaćanju te ocijenio kako država u kojoj se ne plaća nije uređena država. 'Bez plaćanje nema posla, a na nama je da u Hrvatsku uvedemo red', kazao je dodavši kako je Plan 21 za 21. stoljeće, za 21. županiju.

Ocijenio je kako se Hrvatska napokon mora probuditi te dodao kako se sadašnja politika ne želi suočiti s izazovima, što je, kako smtra Milanović, kukavičluk. 'Mala smo zemlja i mali narod i na nama je da odlučimo hoće li Hrvatska biti uspješna zemlja ili slaba i nesigurna u sebe, što nas stavlja u 2. kategoriju država', rekao je istaknuvši kako su zato ovi izbori više od svega borba za ljudsku vjeru, povjerenje prosječnoga hrvatskog čovjeka kojemu moramo zakucati na vrta i koja nam oni moraju otvoriti.

Napomenuo je kako je Kukuriku koalicij glavni cilji dobiti izbore i uvjeriti građane da su najbolja alternativa i najbolji izbor.

Po Milanovićevim riječima Hrvatska ima snage izvući se iz ove situacije, jer ima sjajnu perspektivu i položaj. "Red, pravila i poštovanje nudimo ljudima i Hrvatskoj", poručio je Milanović.