KERUM ZA SVETOG DUJMA

'Imam viziju! Bit će posla za deset tisuća ljudi!'

06.05.2011 u 11:48

Bionic
Reading

Uoči Svetog Dujma, Dana grada Splita, na tradicionalnoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu dodijeljene su nagrade grada, a prvi put bio je uočljiv izostanak predstavnika državne vlasti. Nitko iz Zagreba nije došao u Split kako bi uveličao feštu kojoj je, ponovno, glavna zvijezda bio gradonačelnik Željko Kerum

'Sutra je Sveti Duje, a jučer je bio težak i naporan dan, jedva sam čekao da završi. Ali, dat će Bog, ima Boga', progovorio je Kerum za uvod, a zatim objasnio prisutnima da je u životu najvažniji optimizam.

'Uvijek govorimo da nam je teško i da nikada nije bilo teže, ali iz svake krize izašli smo još jači', kazao je gradonačelnik, a onda stao nabrajati projekte koje će on ostvariti. Prvi je, naravno, proširenje Zapadne obale ispred njegova hotela Marjan.

'Lome se koplja oko toga treba li nam Zapadna obala, ja mislim da treba! Ne radi hotela, nego radi grada. U Splitu se oko svakog velikog projekta diže prašina, sjećamo se kolika je bila buka oko gradnje ACI marine u Gradskoj luci, pa se to pokazalo pozitivnim', kazao je Kerum.

'Ja imam viziju! Za devet dana objavit ćemo i natječaj za uređenje Istočne obale, 1. lipnja polažemo kamen temeljac za stanove koji će koštati tisuću eura po kvadratu i koji će biti gotovi za dvije godine, radit ćemo i na uređenju Starog placa... Bit će posla za deset tisuća ljudi!', tvrdi splitski gradonačelnik. Danas se očito probudio dobre volje, pa je umjesto traženja neprijatelja s govornice pozvao sve Splićane na jedinstvo 'za prosperitet grada'.