ISPOVIJEST ZLOSTAVLJANE ŽENE:

'Imala sam osjećaj da ništa ne vrijedim'

01.12.2010 u 14:16

Bionic
Reading

Nasilje nad ženama problem je koji je još uvijek snažno prisutan u našem društvu. Ne poznaje dobne i obrazovne granice, a to pokazuje i primjer naše sugovornice

Svaka treća žena u Hrvatskoj pretrpjela je neki oblik nasilja, a svakih 15 minuta fizički je zlostavljana jedna žena. Godišnje se prijavi i registrira od 14.000 do 22.000 slučajeva obiteljskog nasilja, u kojima su 71 posto žrtava žene, pokazuje istraživanje Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH i Ženske sobe.

Sve statistike pokazuju da nasilje ne poznaje dobne, obrazovne ili bilo koje druge granice te da se događa u različitim društvenim slojevima. Maska nasilnika pada u intimi doma.

U Hrvatskoj je, kako pokazuju statistike, više od 29 posto žena pretrpjelo  fizičko zlostavljanje i to od svojih partnera. Nažalost, u crnu statistiku ulazi i naša sugovornica koja je proživjela višegodišnje psihičko i fizičko zlostavljanje. U videoprilogu pogledajte njezinu potresnu ispovijest.

Akcijom '1 lajk - 1 glas protiv nasilja nad ženama' tportal osigurava dodatna financijska sredstva Autonomnoj ženskoj kući te omogućuje besplatno preuzimanje pjesme 'Ako ima nekog iznad nas'. Pjesmu možete preslušati i preuzeti s ove adrese

Vlasnicima blogova i web stranica tportal omogućuje postavljanje pripadajućih humanitarnih bannera na vlastite stranice.

Bannere i pjesmu 'Ako ima nekog iznad nas' možete preuzeti s ove adrese