nova gaža šefa hrasta

Ilčić otkrio koliko će zarađivati i o čemu će savjetovati ministricu kulture

20.11.2017 u 18:46

Bionic
Reading

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić prije nekoliko dana postao je posebni savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek. Uz plaću koju prima kao zaposlenik Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, za svoj će savjetnički angažman dobivati mjesečni honorar od četiri tisuće kuna. Ilčić je za tportal otkrio o čemu će točno savjetovati ministricu te hoće li doći na TradFest koji organizira Vigilare

Šef Hrasta Ladislav Ilčić 15. studenoga imenovan je posebnim savjetnikom ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek. U razgovoru za tportal objasnio je o kojim će sve temama ministrici davati savjete.

'Obavljat ću savjetnički posao vezano za radna prava i status umjetnika, sudjelovat ću u pripremi novog Zakona o umjetnicima i novog Zakona o financiranju kulture te ću surađivati na reformi institucionalnog sustava', rekao je.

Čelnika Hrasta pitali smo ima li već neke konkretne ideje koje će predložiti ministrici kulture. 'Ne', odgovorio je.  

Ilčić kaže da će savjetnički posao, uz stalan posao u Simfonijskom orkestru HRT-a, raditi za honorar od 4.000 kuna mjesečno.

  • +13
Ladislav Ilčić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Inače, Ilčić je do ožujka bio posebni savjetnik tadašnjeg ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera, a honorar mu je bio dva i pol puta veći nego sadašnji – mjesečno je dobivao deset tisuća kuna.

Je li točno da ste prije nego što ste postali savjetnik ministrice kulture željeli biti savjetnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, ali da vas je odbila ministrica Blaženka Divjak?

'Ne. Potpuno je to netočno. Pa Hrast u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ima svog državnog tajnika', rekao je Ilčić.

Pitali smo ga i hoće li večeras ili u iduća dva dana doći na TradFest koji organizira konzervativna udruga Vigilare?

'Ne mogu, nažalost. Imam sa svojim simfoničarima ovih dana probe i koncert', rekao je.

Kako komentirate to da nitko od članova vladajuće koalicije neće službeno biti na TradFestu, osim saborskog zastupnika HDZ-a Davora Ive Stiera koji - nakon što je dao ostavku na funkciju ministra vanjskih poslova - nije u 'milosti' vrha stranke?

'Pa gospodin Stier je tamo, on je član vladajuće koalicije, saborski je zastupnik i politički tajnik HDZ-a', zaključio je predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić.