PRALIJI MJESEC DANA PRITVORA

Igrače plaćali na ruke, spominje se i mito sucima

05.01.2012 u 18:20

Bionic
Reading

Bivši sportski direktor Radničkog nogometnog kluba Split Nenad Pralija i bivši tajnik kluba Špiro Barbarić idućih mjesec dana provest će u istražnom zatvoru, odlučio je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Zdenko Posavec

Zatvor je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, njih šezdesetak, koji će idućih tjedana biti saslušani. Radi se mahom o bivšim i sadašnjim igračima, trenerima i dužnosnicima splitskog kluba koji su, kako tvrdi USKOK, primali isplate na ruke. Bivša šefica računovodstva kluba Snježana Blažević puštena je da se brani sa slobode.

Pralija i Barbarić terete se za navodna kaznena djela počinjena od 2007. do 2011. godine, odnosno za period u kojemu se RNK Split čudesno probijao iz četvrtog u prvi nogometni rang. Pod posebnim povećalom su upravo crni fondovi kluba, odnosno isplate na crno, no spominje se i podmićivanje sudaca u razdoblju otprije nekoliko godina. Kaznena djela navedena u prijavi su zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju te davanje mita.

Pralijin odvjetnik Ljubo Pavasović Visković tvrdi odluka o istražnom zatvoru 'nema nikakvog smisla' te najavljuje da će podnijeti žalbu.