ŠEKS UZVRAĆA UDARAC

'Igra oko Ive Sanadera bliži se kraju'

17.11.2010 u 19:54

Bionic
Reading

Nakon što se bivši premijer i nezavisni saborski zastupnik Ivo Sanader danas ponovno oglasio u javnosti i za svoje nedaće i medijske napise o sebi okrivio premijerku Jadranku Kosor i potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa, večeras je Šeks uzvratio udarac

Iako su prije dva tjedna nakon Sanaderove prve saborske press-konferencije Jadranka Kosor i Vladimir Šeks bili bez komentara, ovaj put Šeks očito nije mogao ne reći ništa.

'Ivo Sanader besramno laže. On se želi predstaviti kao žrtva političkog progona, a ja sam zajedno s predsjednicom Vlade onaj koji njega politički progoni. U svojim obrambenim reakcijama izabrao je taktiku s poznatim scenarijem laži, kleveta i intriga, što je u samoj njegovoj naravi. Na taj način je došao i na vlast – obmanama i spletkama zavađujući ljude – i misli da se s tim spletkama može nastaviti. Ivo Sanader je moralno dno moralnog dna', oštro je Šeks odgovorio na Sanaderove optužbe da upravo on i premijerka Kosor stoje iza medijskih napada koji su usmjereni protiv Sanadera i njegove obitelji.

Nije Šeks stao samo na tome. 'Nitko po njemu ne pljuje, on pljuje sam po sebi. Zapravo, ne pljuje sam po sebi, nego izlazi van ono što je on radio u zadnjih 10 godina. To su napadi panike, jedni obrambeni refleksi gdje se nekontrolirano, bez uporišta u realnom svijetu, autistično, jednostavno iracionalno reagira u skladu s onim kako se oko njega steže obruč. Kako se steže obruč, tako se on koprca u toj vrši, u tom obruču i onda mu padaju na pamet nevjerojatne scene i scenariji. Ova igra oko Sanadera u napadima panike se primiče kraju', kazao je Šeks, zaključivši da se Sanader sada pokazuje u svojoj plitkosti i amoralnosti.

Na pitanje novinara je li taj kraj u Remetincu, Šeks je rekao: 'Ja ne želim nikome zlo, ali se priča o njemu s moralne točke gledišta primiče kraju.'