NA ZAGREBAČKOJ BURZI

IGH i Tehnika se oglasili o gubitku 'posla stoljeća'

05.03.2010 u 10:08

Bionic
Reading

Institut IGH i Tehnika izvijestili su danas Zagrebačku burzu i Hanfu da je crnogorska vlada jučer potvrdila odluku o raskidu Ugovora o koncesiji za izgradnju autoceste Bar-Boljare sa hrvatskim konzorcijem, u kojem je uz ove dvije tvrtka i splitski Konstruktor.

U obavijesti navode da je sinoć vlada Republike Crne Gore na svojoj web stranici objavila da je "razmatrajući opcije za realizaciju projekta autoceste Bar-Boljare, potvrdila odluku o raskidu Ugovora o koncesiji sa hrvatskim konzorcijem, koji ni u produženom roku nije dostavio nužna jamstva. Takođe, vlada je odlučila da grčko-izraelski konzorcij Aktor HCH proglasi prvorangiranim i da ga pozove na pregovore o dodjeli koncesije za autocestu, sa rokom od četiri tjedna za završetak pregovora".

U odvojenim obavijestima IGH i Tehnika također navode da će "bez odgode nastaviti obavještavati javnost o svim potpunim, istinitim i sadržajno točnim povlaštenim informacijama vezanim uz predmetni projekt, a koje usmenim i/ili pisanim putem zaprimi od voditelja konzorcija i/ili Vlade Republike Crne Gore".