PROGNOZA VREMENA

Idućih dana pravo zimsko vrijeme, hladno i snijeg

05.01.2019 u 08:04

Bionic
Reading

Idete li u subotu na Sljeme bodriti skijašice - imajte toplu odjeću i obuću, i računajte na malo snijega te često umjeren vjetar. Snijega će povremeno biti i u nizinama, osobito istočnim, a u zapadnim je krajevima moguća i susnježica, na Jadranu pak ponegdje malo kiše, uglavnom poslijepodne.

Bura i sjevernjak će oslabjeti, ali će još i ujutro ponegdje biti jaki. Zimski će se ugođaj nastaviti i u nedjelju, a i u sljedećem tjednu. U subotu će biti relativno hladno s povremenim oborinama najavio je Tomislav Kozarić, iz DHMZ-a, u prognozi za HRT.

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu ostati dovoljno hladno i padat će samo snijeg. U središnjoj Hrvatskoj povremeno slab snijeg, poslijepodne uz porast temperautre i susnježica, moguće i kiša, a prevladavat će oblačno.

U gorju i na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno, uglavnom poslijepodne u gorju ponegdje slab snijeg, ponajprije u Lici, a na moru podno Velebita moguće malo kiše. Na srednjem Jadranu naoblačenje, uglavnom prema kraju dana mjestimice s kišom, u unutrašnjosti Dalmacije i slabim snijegom.

Puhat će slab do umjeren, na otvorenom moru do jak sjevernjak i sjeverozapadnjak uz umjereno valovito more. I na jugu Hrvatske vjetar će oslabjeti, pa se ujutro ponegdje očekuju "minusi", osobito u dolini Neretve i Konavlima. U početku će biti dosta sunca, a zatim će se naoblačiti, no uglavnom bez oborina.

  • +20
Snijeg u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Od nedjelje - i dalje relativno hladno, uz povremene oborine, ponegdje i jak vjetar "Na Jadranu će i u iduća dva dana biti promjenljive naoblake, u nedjelju i mjestimice malo kiše. Od utorka poslijepodne oblačnije i češće kiša, a u srijedu i obilnija. Ponovno će zapuhati jaka bura, a slabjeti će u utorak, te u srijedu okrenuti na jugo i jugozapadnjak. U nedjelju prolazno toplije, a zatim do utorka opet niža temperatura.

Na kopnu u nedjelju povremeno snijeg, susnježica, pa i kiša koja se može smrzavati na tlu. U ponedjeljak opet hladnije uz ponegdje malo snijega, a zatim manje hladno i s povremenim oborinama, osobito u srijedu. Snijeg se pritom očekuje ponajprije u Lici i Slavoniji. Pripazite zbog moguće poledice.

Prognoza vremena od 5. do 7. siječnja Izvor: Screenshot / Autor: meteo.hr