NAPOKON DOBRA VIJEST

Idućeg tjedna padaju cijene goriva!

28.04.2012 u 20:58

Bionic
Reading

Nakon niza loših vijesti o poskupljenju struje i plina, stiže i jedna o snižavanju cijena - sva goriva od idućeg tjedna trebala bi znatno pojeftiniti, javlja NovaTV

Tako će cijene goriva barem malo ublažiti takozvani 'strujni udar' od 1. svibnja. Prema informacijama koje prenosi Nova TV, cijena naftnih derivata ide dolje. Naprodavaniji Eurosuper 95 nakon četiri mjeseca bit će jeftiniji za 34 lipe. Nova cijena trebala bi biti ispod 11 kuna, točnije 10,98. Eurodizel ide dolje za 6 lipa, nova cijena će mu biti 10,05 kuna. Dizeli su i posljednja dva puta pojeftinili, za razliku od benzina. Neka goriva trebala su i više smanjiti cijenu, ali podjećamo na formulu u izračunu od tri posto koja to ograničava.

Analitičari su uvjereni da što se tiče goriva, kreće trend nižih cijena. Takva je za sada situacija na svjetskom tržištu i to definitivno onda nije argument za poskupljenje struje. A znamo da je u međuvremenu bilo i kiše, na koju su se mjerodavni iz Ministarstva gospodarstva pozivali. Građanima je teško, a nakon najave poskupljenja prvi potpredsjednik uputio im je i zanimljive prijedloge ušteda, poput onog da manje pričaju na mobitel kako bi im ostalo novca za skuplju struju.