JADRANKA KOSOR:

Iduće godine rastemo više od 1,5 posto!

27.11.2010 u 17:14

Bionic
Reading

Ako se dio investicijskih projekata hrvatske Vlade pokrene, Hrvatska bi u idućoj godini mogla imati rast i veći od predviđenih 1,35 posto BDP-a, rekla je premijerka Jadranka Kosor u subotu u Istanbulu nakon sastanka s turskim gospodarstvenicima

Po njezinim riječima, turskim je gospodarstvenicima predstavljen Vladin program gospodarskog oporavka i, 'što je najvažnije, 30 velikih investicijskih projekata'.

'Mi smo napravili jedan katalog za sve sudionike sastanka, turske poslovne ljude. Pripremili smo opširne analize tih trideset projekata. Znate da smo za iduću godinu predvidjeli rast 1,5 posto BDP-a, ali mi mislimo, ako se jedan veći dio tih projekata pokrene, da možemo očekivati i više', rekla je Kosor.

Kosor, koja je u dvodnevnu posjetu Turskoj, rekla je da su turski poslovni ljudi zainteresirani za ulaganja u Hrvatsku, od turizma i energetike do infrastrukturnih projekata, te da je subotnji sastanak 'jako dobar uvod u veliki hrvatsko-turski gospodarski forum koji će se sredinom sljedećeg mjeseca održati ovdje'.

Tih trideset projekata, rekla je Kosor, vrlo su konkretni, a predstavljeni su na sjednici Vlade. 'Jedan od njih o kojem se i ovdje govorilo, vezan je za izgradnju zračne luke Zagreb', rekla je Kosor.

Na novinarsko pitanje je li raspisan natječaj i znači li to da će se potencijalni ulagači na natječaj javiti, Kosor je rekla: 'Čini se. Moram biti oprezna kad je riječ o ulaganjima i ovim projektima, ali čini se.'

Ovaj je sastanak bio na tragu dogovora s turskim premijerom Tayyipom Recepom Eroganom da ćemo se usredotočiti na jačanje gospodarske suradnje, kazala je hrvatska premijerka.