NAČELNIK KOJI JE BATINAO AUTOMOBILE

IDS traži Mattichevu ostavku

15.10.2010 u 16:19

Bionic
Reading

'Tražimo ostavku gospodina Matticha, kao i nove izbore u što je mogućem kraćem roku, ali kako su u Hrvatskoj u modi oprosnice svake vrste, ne bih se čudila da i ovaj slučaj doživi neku od oprosnica te da se sve zataška', kazala je potpredsjednica IDS-a Nevija Poropat povodom nedavnog incidenta načelnika Općine Višnjan koji je u gnjevu drvenom batinom nasrnuo na automobil postarijeg Kaštelirca

'Ako se to i dogodi, bilo bi moralno da odstupi s ove javne funkcije, da se ide u nove izbore pa ako ponovno dobije povjerenje građana, ja ću mu prva čestitati i onda reći neka nastavi šerifovati, neka kupi pušku i neka njome brani 'javno dobro' ako želi', kazala je u ime oporbenog višnjanskog ogranka IDS-a, koji najavljuje kako će se već na narednoj sjednici Općinskog vijeća u ponedjeljak tražiti da se u dnevni red uvrsti rasprava o događaju i glasanje o povjerenju načelniku Mattichu.

Kristijan Štenta, istaknuo je da višnjanski IDS očekuje od načelnika da bude dosljedan i stavi na raspolaganje mandat, pri čemu očekuju i podršku barem jednog SDP-ovog vijećnika. Naime, Općinsko vijeće Višnjana čini 11 vijećnika, od čega oporbeni IDS ima pet pa im je potreban tek glas više.

'Budući da je sam Mattich javno priznao krivnju svojim priopćenjem u medijima, tražimo njegovu neopozivu ostavku zbog nemoralnog i neljudskog ponašanja. Najprije je nasrnuo na stariju ženu ispred vrtića, a zatim na starijeg čovjeka kojemu je uz nanesenu duševnu bol i palicom znatno razbio osobno vozilo. Verbalnog nasilja je kod njega bilo i prije, ali ovo je prešlo sve granice i takvo ponašanje više ne želimo tolerirati', kazao je Štenta.