KOSOR, BOŠNJAKOVIĆ I ŠIMONOVIĆ

Idila na predstavljanju novog HDZ-ovog ministra

05.07.2010 u 11:41

Bionic
Reading

'U srijedu ili četvrtak imat ćemo potvrdu o imenovanju novoga ministra pravosuđa', kazala je premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s ministrom na odlasku Ivanom Šimonovićem i Draženom Bošnjakovićem, kojeg još treba potvrditi Sabor

Prema premijerkinim riječima, odluka o Šimonovićevu razrješenju, zbog odlaska na novu dužnost u New York, potpisana je, u Sabor je upućen prijedlog za Bošnjakovićevo imenovanje. Za svog sada već bivšeg suradnika premijerka je imala samo riječi hvale, a u revijalnom tonu superlativima se o svom nasljedniku izjasnio i Šimonović.

'Kada sam prije dvadeset mjeseci preuzimao ministarsku dužnost, pričalo se da Zagreb ne smije postati Bejrut. Od tada pa do danas napravljeni su značajni koraci u borbi protiv kriminala i korupcije, ali za to nije zaslužan samo ministar, već cijeli tim ljudi koji je s njim radio', kazao je Šimonović uz dodatak kako je uvjeren da će Bošnjaković vrlo uspješno voditi Ministarstvo pravosuđa.

Sudionici sastanka još jednom su istaknuli zadovoljstvo oko otvaranja poglavlja 23. (Pravosuđe) u pregovorima s EU i izrazili nadu kako će ono zasigurno biti i uspješno zatvoreno na vrijeme.

'Ostaje još puno posla oko mjerila u poglavlju 23, ali ne očekujem većih problema', kazao je Šimonović.

Bošnjaković je pak obećao da će dati najbolje od sebe da se što prije zatvori navedeno poglavlje.

'Sva postavljena mjerila moguće ispuniti na vrijeme, ali posla ima još puno', zaključio je Bošnjaković.