VLAK SMRTI

Identificirano svih 6 žrtava nesreće u Kaštelima

Bionic
Reading

Na patologiji KBC-a Split u subotu ujutro obitelji i prijatelji identificirali su svih šest žrtava vlaka smrti, nagibnog vlaka koji je u petak oko podne izletio s tračnica u Rudinama kod Kaštela

Kako je rekao šef patologije dr. Šimun Anđelinović, identificirani su francuska državljanka Lorraine Bodet, španjolski državljani Gaj Emil Andrić, te hrvatski Petra Radić, Krešimir Trajbar, Domagoj Alvir i Mirna Rogan, svi iz Zagreba, piše Slobodna Dalmacija

Tijekom subote bit će obavljena obdukcija nad svih šestero poginulih kako bi se utvrdio uzrok smrti. Ozlijeđeno je ukupno 55 osoba, od čega 44 hrvatska državljana, troje Francuza, dvoje Australaca, te po jedan državljanin Švedske, Velike Britanije, Srbije, Španjolske, Pakistana i Slovenije.

Među ozlijeđenima je sedam teže ozlijeđenih, a ukupno 14 ih je zadržano na liječenju, a među njima i strojovođa Joško Palinić. Kako doznajemo od dr. Vedrana Radonića, predstojnika klinike za kirurgiju KBC-a Split, svi ozlijeđeni mirno su proveli noć, svi su stabilno i nitko nije u životnoj opasnosti.

Francuska državljanka kojoj je teško oštećena jetra također se osjeća dobro, a uz pomoć dvojice francuskih policajaca na privremenoj dužnosti u Hrvatskoj uspjela je telefonom pričati i s majkom.

A pred patologijom se u subotu ujutro odvijala prava ljudska drama. Obitelji i prijatelji poginulih su se okupljale zbog identifikacije, uz plač i potpunu šokiranost nakon davno nezapamćene tragedije. Nitko od njih, razumljivo, nije bio raspoložen za ikakve kontakte s novinarima, samo su šutke prolazili pored reportera, snimatelja i fotoreportera ulazeći u zgradu patologije.