13. do 15. rujna

Iako je najavio da više neće moći putovati istim ritmom kao prije, Papa Franjo najavio odlazak u Kazahstan

01.08.2022 u 13:16

Bionic
Reading

Papa Franjo putuje u Kazahstan od 13. do 15. rujna kako bi sudjelovao na kongresu o dijalogu među vjerama, potvrdio je u ponedjeljak Vatikan

Sveti Otac otputovat će "u Kazahstan od 13. do 15. rujna, te posjetiti grad Nursultan prigodom VII Kongresa vođa svjetskih i tradicionalnih religija", rekao je u priopćenju glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni.

Ured kazahstanskog predsjednika već je u travnju najavio Papin dolazak na kongres, susret kojim se želi promovirati dijalog među vjerama, a prvi je održan 2003.

  • +9
Papa Franjo u zrakoplovu u Kanadi Izvor: EPA / Autor: VATICAN MEDIA HANDOUT

Papa je u subotu na povratku s puta u Kanadi rekao da "više neće moći putovati" istim ritmom kao prije, spomenuvši i mogućnost da "ostane po strani".

"Ne vjerujem da ću moći zadržati isti ritam putovanja kao dosad. Mislim da se u mojim godinama i uz ovakva ograničenja moram čuvati kako bih mogao služiti Crkvi, ili pak razmisliti o mogućnosti da ostanem po strani", rekao je na tiskovnoj konferenciji na letu kojim se vraćao iz posjeta Kanadi, u noći na subotu.

Papa, koji se bori s bolovima u koljenu zbog čega se kreće u invalidskim kolicima, ipak je rekao da će ići u Kazahstan jer je to "mirno putovanje".