ZAPLIJENJENO PREKO 2.000 KUTIJA

I vlasnici skupih automobila švercaju cigarete

22.10.2010 u 16:43

Bionic
Reading

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac policajci su jučer u manje od sat vremena u dva automobila pronašli preko 2.000 kutija raznih vrsta cigareta. Šverceri su ih posakrivali doslovno po svim dijelovima vozila, no ipak nisu bili dovoljno maštoviti da nadmudre graničnu kontrolu.

Čak 1.200 kutija cigareta 32-godišnjak iz Županje pokušao je prokrijumčariti iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. Pri ulaznoj graničnoj kontroli, jučer oko 18 sati policijski su službenici iz kolone automobila izdvojili upravo njegov VW Passat jer su posumnjali da vozač krijumčari robu široke potrošnje.

U suradnji sa službenicima carine policajci su pregledali vozilo u kojemu su pronašli 1.200 kutija raznih vrsta cigareta koje 32-godišnjak nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Cigarete su pronađene skrivene ispod poklopca motora, na mjestu za rezervni kotač, u zadnjim branicima vozila i ispod stražnjeg sjedišta Passata.

Ni sat vremena nakon te zapljene, na istom su graničnom prijelazu policijski službenici za suzbijanje prekograničnog kriminaliteta Policijske postaje Vrpolje nanjušili još jednog švercera. U Peugeotu 807, skrivene u putnim torbama, putnom krovnom koferu, ispod sjedala, u rezervnom kotaču, u naslonima sjedala i pod poklopcem motora, 53-godišnji je Zagrepčanin pokušao prošvercati nešto manje od 1.000 kutija cigareta.

Obojici muškaraca, koji cigareta pokušali unijeti u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinskog nadzora, slijedi kaznena prijava te im prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.