ŽAO IM JE, ALI...

I varaždinski HNS okrenuo leđa Čačiću

16.01.2014 u 18:05

  • +7

Sjeverozapadni HNS vijeća o Čačiću

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec

Bionic
Reading

Nema raskola u HNS-u, naglasio je Predrag Štromar, predsjednik HNS-a Varaždinske županije i Središnjeg odbora HNS-a, nakon sjednice predsjedništva HNS-a Varaždinske županije na kojoj je, od 28 članova, njih 26 podržalo odluku središnjice HNS-a o isključenju Radimira Čačića iz stranke

'Žao nam je Čačića, ali žalosni smo i zbog njegovih postupaka u zadnje vrijeme. Mi smo dio HNS-a, radimo prema stranačkom statutu i programu i prihvaćamo odluku Predsjedništva HNS-a. Bilo je sigurno valjanih razloga za isključivanje', rekao je Štromar nakon sastanka održanog u Horvatskom kraj Ivanca, ali nije ulazio u detalje.

Gradonačelnik Habuš: Svatko je kovač svoje sreće

Vidi li politički raskorak sa svojom zamjenicom Natalijom Martinčević, pitali smo varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša koji je član Predsjedništva HNS-a Varaždinske županije.

'Ne, zamjenica gradonačelnika je i dalje članica HNS-a. Svaki od nas je krojač svoje sreće i o njoj ovisi što će dalje biti. Što se tiče naše suradnje, ona je i dosada bila korektna. Natalija Martinčević zadužena je za gospodarstvo i turizam u Gradu Varaždinu. Taj posao radi dobro i vjerujem da će tako biti i dalje', rekao je Habuš.

Žaljenje što je došlo do isključivanja Čačića izrazio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora te predsjednik ivanečkih narodnjaka Milorad Batinić.

'Izgleda da je to nakon svega bilo neminovno. Meni je žao, ali politika je racionalna disciplina i moramo biti odgovorni prema HNS-u i našim biračima, moramo biti vjerodostojni i pokazati snagu', naglasio je Batinić.

Na sastanak predsjedništva HNS-a Varaždinske županije u hotelu Orinon odazvali su se svi članovi, a sukladno najavama nije došla saborska zastupnica HNS-a Natalija Martinčević, kao ni Zlatko Koračevićbivši saborski zastupnik i nekadašnji predsjednik Uprave HEP-a.

'Oni nisu ni članovi Predsjedništva, ali smo Nataliju Martinčević pozvali budući da je saborska zastupnica. Vidjet ćemo za koji dan što će biti', rekao je Štromar odgovarajući na upit hoće li je isključiti iz stranke zbog izjava i podrške Čačiću.

Prije tri mjeseca, varaždinski HNS-ovci govorili su nešto drugo - da je status Čačića u HNS-u neupitan i da ga čeka mjesto predsjednika regionalnog saveza HNS-a sjeverozapadne Hrvatske. 'No i tada sam rekao da će on o tome odlučiti sam. Mislim da je on odlučio da ne želi više biti dio HNS-a', ustvrdio je Štromar.

Naglasio je da je danas razgovarao s Čačićem, ali nije iznosio detalje razgovora.

'HNS će i dalje biti stabilan jer će članstvo ostati u HNS-u. Možda će izaći tek manji dio članova koji je bio prisan s Čačićem. Sada ćemo intenzivno komunicirati s našim članovima i biračima, posebice onima koji su na funkcijama. Imamo izuzetno kvalitetne predsjednike ogranaka i podružnica, ljude koji su u predsjedništvima i županijskoj organizaciji te se ne bojimo da ćemo sada oslabjeti. HNS u Varaždinskoj županiji i dalje će biti najjača stranka, ali i najjača županijska organizacija od svih u Hrvatskoj. Radit ćemo na svim prijašnjim programima i stvarat ćemo nove. Radit ćemo na dobrobit građana', naglasio je Štromar.

Glede mogućnosti Čačićeva osnivanja nove stranke rekao da je to njegovo legitimno pravo.