još jedan

I Učiteljski fakultet protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću

07.05.2019 u 16:44

Bionic
Reading

Vijeće Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (UFZG) donijelo je zaključak da se, poput sedam drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, protivi prijedlogu dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću

Na sjednici održanoj 30. travnja, Fakultetsko vijeće UFZG-a donijelo je zaključak da se protivi prijedlogu dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu Milanu Bandiću.

Iz Ureda dekana na Hinin upit odgovorili su da je zaključak donesen natpolovičnom većinom glasova nazočnih članova, s 38 glasova za, 9 protiv i 24 suzdržana.

Fakultet na čijem je Odsjeku u Petrinji kao profesor zaposlen rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras posljednji je od osam fakulteta koji su donijeli takvu odluku.

Datum odluke o prijedlogu dodjele doktorata Bandiću još uvijek nije poznat, a na Hinin upit sa Sveučilišta su odgovorili samo da će Senat temeljem izvješća stručnog povjerenstva donijeti konačnu odluku, a da će Sveučilište kao u svakom sličnom postupku, slijediti procedure propisane Statutom Sveučilišta u Zagrebu.