zbog porasta ustaštva

I Srpsko narodno vijeće bojkotira komemoraciju u Jasenovcu

26.03.2017 u 18:26

Bionic
Reading

Nakon Koordinacije židovskih općina i Bet Izraela, na službenu komemoraciju Jasenovac neće ni Srpsko narodno vijeće, pišu Novosti

Dok god u Jasenovcu stoji ploča s ustaškim pozdravom ‘Za dom spremni’, neće biti uvjeta za sudjelovanje u službenoj komemoraciji žrtvama i sudionicima proboja iz tog ustaškog logora 22. travnja, zaključila je jučer skupština Srpskog narodnog vijeća.

Umjesto toga, pišu Novosti, SNV će 22. travnja prisustvovati crkvenom obradu u Mlaki, a sudjelovat će i u organizaciji alternativne komemoracije s antifašistima i dvije židovske organizacije, Koordinacijom židovskih općina i Bet Izraelom, koje su već ranije najavile bojkot državne komemoracije.

Podsjetimo, da ove godine neće doći na službenu komemoraciju već su najavili Koordinacija židovskih općina, Bet Izrael, te Savez antifašističkih boraca i antifašista.

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac objasnio je da ‘ploča s natpisom ‘Za dom spremni’ i komemoracija žrtava Jasenovca ne mogu ići zajedno’.

'Manjine su dale veliki doprinos ulasku Hrvatske u EU. Međutim, nakon službenog ulaska su se javili pojedini krugovi koji smatraju da država ne mora ispunjavati svoje obaveze. Oni koji danas ne mogu otrpjeti manjine, ne žele dobro ni Hrvatskoj, ni njenim građanima', rekao je Pupovac.