trese se

Čak tri nova potresa diljem Hrvatske; sinoć kod Pokupskog pa kod Dubrovnika, a jutros u Jadranu sto kilometara od Splita

15.04.2021 u 06:50

Bionic
Reading

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su od sinoć potrese kod Pokupskog, Dubrovnika i u Jadranu sto kilometara od Splita

Sinoć, 14. travnja 2021. godine u 23 sata i 16 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Pokupskog.

Magnituda potresa iznosila je 2.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Noćas u 00 sati i 40 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 6 km jugozapadno od Stona. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

"Bio je neugodan osjećaj", "Zatresao se cijeli kauč", samo su neki od komentara korisnika EMSC-a koji su osjetili potres kod Dubrovnika, piše Jutarnji list.

Novi potres snage 3,5 po Richteru zatresao je u 6,33 sata ujutro Jadransko more, javio je u četvrtak Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Epicentar potresa bio je 114 kilometra južno od Splita.

Hrvatska seizmološka služba objavila je kako je i noćas u 00.40 sati zabilježen umjereni potres s epicentrom šest kilometra jugozapadno od Stona. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

'Radi se potresu u 6:33 južno od Visa, magnitude 3.5, što se smatra aftershockom od potresa 27. ožujka, koji je bio M 5.5. I dalje je povećana seizmička aktivnost u srednjem Jadranu', rekla je seizmologinja Ines Ivančić za N1.