VJERAN KOSORICI

I Salapić se obrušio na Sanju Bilač

08.03.2012 u 16:24

Bionic
Reading

'Ovdje se radi o organiziranom napadu na HDZ i iza pisma te gospođe stoji skupina ljudi o kojima će se uskoro sve reći. Stranka u svakom trenutku mora pokazati snagu i odlučnost i njezinim brisanjem iz članstva HDZ-a to je pokazano', rekao je Josip Salapić u povodu otvorenog pisma vijećnice HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću Sanje Bilač predsjednici stranke Jadranki Kosor, kojim ju je pozvala na ostavku

'Oni koje iznose laži i urušavaju temelje Statuta stranke, osnovna programska načelna i vrijednosti, nemaju mjesta u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Budem li izabran za predsjednika Gradskog odbora u Osijeku, poslat ću poruku o drugačijem HDZ-u, HDZ-u europskog duha, neopterećenom niskim udarcima, spletkama i blaćenjima članova stranke. Razgovarat ću sa svim političkim opcijama i pružiti ruku svima koji će raditi na dobrobiti građana', najavio je Salapić sutrašnju izbornu skupštinu predviđenu za 18 sati.
Za Ivića Pašalića ustvrdio je kako je 'imao svoj kredit u HDZ-u, a sada je vrijeme da ga vode oni koji su se dokazali u najtežem trenutku za Hrvatsku', ponovivši podršku Jadranki Kosor za novi mandat na čelu stranke.

Istaknuvši kako buduća hrvatska vlada mora biti sastavljena i od snažnih i stručnih Osječana, Salapić je predstavio dva nova 'jako važna člana' HDZ-a s kojima je radio na Pravnom fakultetu u Osijeku i koji predstavljaju 'budućnost grada Osijeka'. Rekao je da će dr. sc. Mario Vinković, prodekan Pravnog fakulteta za znanost i stručnjak za europsko pravo, sudjelovati u operativnoj provedbi ugovora s EU-om, a dr. sc. Boris Bakota stručnjak je za upravu i lokalnu samoupravu.

U nastupnom govoru Vinković je otklonio sve primisli da u HDZ ulaze radi političkog zbrinjavanja.

'Ulazeći upravo na Dan žena, želimo podržati one koji su europsko lice HDZ-a pronosili i dosad povlačeći državničke poteze koje javnost nije znala prepoznati i koje će povijest valorizirati drugačije nego što to čine njihovi suvremenici.' Kako bi otklonio svaku sumnju, otkrio je da misli na Jadranku Kosor, koja je 'pokazala da želi europsku Hrvatsku te da želi voditi i takvu stranku'.